Jury

kokRita Kok-Roukema

Weefkunstenares

“Musea hebben mensen veel te bieden. Daarom is het zo belangrijk dat hun collecties toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijk publiek.
De RAAK stimuleringsprijs is in het leven geroepen om musea ook voor mensen met een visuele beperking een fijne plek te laten zijn. Daaraan draag ik graag bij.”

 

 

Vincent Bijlo kleur - Fotograaf Jurjen AlkemaVincent Bijlo

Cabaretier, Columnist, Muzikant, Schrijver

“Ik laat me graag raken door kunst. Veel kunst is niet aan te raken, dus om geraakt te worden zal deze kunst voor mij en alle zichtonberenden met mij op de een of andere manier toegankelijk gemaakt moeten worden. Musea bedenken steeds meer en steeds betere manieren om hun collecties voor iedereen te ontsluiten. Om ze daar nog enthousiaster voor te maken is de RAAK Stimuleringsprijs in het leven geroepen. Dat juich ik ten zeerste, van harte en uit volle borst toe. Want kunst, je kunt er nooit genoeg van krijgen.”

 

 

Adri Hopman

Adri Hopman

Bestuurslid  Stichting Kubes

“Ik vind toegankelijkheid van kunst en cultuur – in de breedste zin des woords – voor een ieder zeer belangrijk. Kunst is voor iedereen! Een ieder moet op haar/zijn manier kunnen genieten van kunst.”

 

 

 

Ann bloklandAnn Blokland

Senior Educator voor volwassenen, Van Gogh museum

“In mijn werk ben ik altijd op zoek naar de beste methoden en middelen om het verhaal van Vincent van Gogh over te brengen. Maar hoe doe je dat voor mensen met een visuele beperking? Samen mét hen heb ik in 2015 het programma Van Gogh op gevoel opgezet. De behoefte bleek enorm. Daarom neem ik graag deel aan de jury van RAAK, zodat meer musea zich inzetten voor het toegankelijk maken van kunst.” 

 

 

 

Karlijn de Winter

Karlijn de Winter

Oprichter van Museum4all.nl
Coördinator Communicatie bij de Oogvereniging

“Wat ik zo leuk vind aan de RAAK Stimuleringsprijs is de positieve benadering. Musea worden op een enthousiasmerende manier gestimuleerd om na te denken over toegankelijkheid. Tegelijkertijd maken we een breed publiek bewust van het belang van de toegankelijkheid van musea en hoeveel daarmee mogelijk is!

 

 

georgeGeorge Kabel

Beeldhouwer – filosofiedocent

“Met mijn deelname aan de jury van de RAAK stimuleringsprijs wil ik laten zien hoe belangrijk het is voor mij als blinde kunstenaar, dat musea worden aangemoedigd en het als een vanzelfsprekende taak gaan beschouwen om hun collecties en de bijbehorende informatie, zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor bezoekers met een visuele beperking.” 

 

 

heleen2

Heleen Vermeulen

Directeur muZIEum

“In het muZIEum laten we graag de mogelijkheden zien van leven met een visuele beperking. De Raakstimuleringsprijs noemt het een uitdaging om iemand die niet kan kijken, toch te raken en dat sluit naadloos aan op de missie van het muZIEum.  Musea worden gestimuleerd te denken in mogelijkheden en toegankelijkheid en dat maakt kunst en cultuur letterlijk tastbaar voor blinden en slechtzienden. Dat is precies de reden dat ik graag in de jury plaatsneem. Ik kijk uit naar alle mooie ideeën!”

 

 

marleenhartjesMarleen Hartjes

Coördinator Special Guests Van Abbemuseum

 

 

 

 

 

Frans stoopFrans Stoop

Voorzitter Macula Vereniging

“Musea zijn de schatkamers van Kunst en Cultuur. Het is zó belangrijk dat iedereen deze schatten op de een of andere manier kan beleven, het maakt je leven zoveel rijker.
De RAAK stimuleringsprijs is een geweldige manier om de musea aan te zetten om de deuren ook op een waardevolle manier te openen voor mensen die niet meer kunnen terugvallen op hun zicht. Beleven, niet alleen bekijken!”

Over Raak