Webinar

RAAK iedereen in je museum

Donderdag 3 juni 14.00 – 16.00 uur via Teams

Jonge vrouw leest braille in het Verzetsmuseum.

Je wilt dat iedereen zich welkom voelt in jouw museum. Ook mensen die minder zien. Maar hoe zorg je nu voor die inclusieve museumervaring?

Op donderdag 3 juni organiseerde de Oogvereniging een webinar vanuit het Verzetsmuseum in Amsterdam, winnaar van de RAAK Stimuleringsprijs 2018.

Programma

Tijdens het webinar waren er presentaties van:

Marcus Dickey Horley (Curator of Public Programmes Tate Modern en Tate Britain)

Tate Modern en Tate Britain voorzien in een breed aanbod voor blinde en slechtziende bezoekers. De meeste bezoekers met een visuele beperking komen zelfstandig naar het museum. Er zijn weliswaar vaak, maar niet dagelijks speciale evenementen voor deze doelgroep.

Sandra ter Mijtelen (Hoofd educatie en toegankelijkheid Verzetsmuseum Amsterdam)

Verzetsmuseum Amsterdam streeft ernaar dat blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden het museum zelfstandig kunnen bezoeken en een soortgelijke ervaring hebben als andere bezoekers. De do’s en don’ts worden besproken.

Marianne Poppenk (bestuurslid Stichting KUBES en kunstenares)

Marianne Poppenk is bestuurslid van Stichting KUBES (Kunst en Cultuur voor Blinden en Slechtzienden). KUBES is in de loop der jaren bij vele musea betrokken geweest om de toegankelijkheid te verbeteren. Als ervaringsdeskundige met een visuele beperking heeft ze verder verschillende opstellingen in het Verzetsmuseum mogen testen. Daarnaast zal ze een internationaal voorbeeld met ons delen van een museum dat met recht volledig inclusief mag worden genoemd.

Luuk-Jan Boon (directeur Oogvereniging)

Aftrap RAAK Stimuleringsprijs 2021

Het webinar op 3 juni vormde de aftrap van de RAAK Stimuleringsprijs 2021.

De RAAK Stimuleringsprijs wordt mogelijk gemaakt door verschillende samenwerkende fondsen in het oogveld.

Terugkijken

Over Raak